درب HDF
اچ دی اف مخفف کلمه High Density fiberboard است که جز فرآوردههای چوبی محسوب میشود. HDF در واقع نوعی تخته فیبر است که به روش خشک تولید میشود و جزء دربهای روکشی محسوب میشود. برای ساخت این درب، ابتدا یک کلاف چوبی مستطیل شکل که معمولا چوب روس است ساخته می شود و ورق پیش ساختهای مانندHDF یا HPL و یا ورقهای دیگر بر رو و پشت کلاف پرس میشود و فضای داخلی بین درب نیز با شبکهای مانند هانی کامب، پشم سنگ و یا یونولیت پر میشود. این کار را برای بالا بردن استحکام و مقاومت درب انجام میدهند.
روکش HDF در ایران تولید نمیشود و به طور عمده از کشورهایی مانند چین، مالزی، ترکیه و رومانی وارد کشور میشود.
درب PVC
دربهای پی وی سی در اصل دربهایی هستند که به شیوه معمول، با فریم چوبی ساخته میشوند. داخل درب نیز با شبکه هانی کامب و یا شبکههای چوبی پر میشود. سپس روی شبکه ورقهای MDF چسبیده می شود و روی آن هم ورقهی PVC که یک پلیمر و یا همان پلی وینیل کلراید است وکیوم میشود. اگر بخواهیم طرح خاصی روی درب استفاده کنیم باید آن طرح را روی MDF با دستگاهCNC طراحی و سپس روکشPVC را نصب کنیم که این نوع درب هم در دستهبندی درب تمام چوب قرار نمیگیرد.
درب MDF
ام دی اف(MDF) مخفف Medium Densty Fiberbord است.MDF هم مانند HDF جزء فرآوردههای چوبی محسوب میشود. MDF نوعی تخته فیبر است که به روش خشک تولید میشود. بهتر است درب ساخته شده از ام دی اف روکش شود و بهترین روش برای MDF روکش ملامینه است که در این فرآیند کاغذ دکوراتیو آغشته به رزین تحت فشار و حرارت به روی تخته چسانده میشود. همچنین میتوان از روکش PVC و روکش چوب نیز استفاده کرد.
درب ABS
پلیمر ABS یک پلیمر نفتی است که در صنایع مختلف کاربرد فراوان دارد؛ و در واقع از مخفف کلمه Acrylonitirile Butadiene Styrene است که به اختصار ABS نامیده میشود.
در صنعت درب سازی از پلیمر ABS به عنوان روکش برای دربهای ضد آب استفاده میکنند. این درب نیز دارای یک چهارچوب چوبی است که روی آن با پلیمرABS پوشیده میشود. گاهی وقتها میشود روکش PVC را بر روی ABS اضافه کرد که به نام ABS-PVC شناخته میشود. البته تعداد رنگ این پلیمر محدود است.
درب تمام چوب چیست؟
درب تمام چوب به دربی اطلاق میشود که از چوب درختان جنگلی ساخته شود. روش ساخت به این شکل است که تنه درخت مورد نظر که معمولا درخت راش است خریده شده و الوار میشود و برشهایی به عرض cm 5 سانتیمتر، قطر cm 5 و طول m1 بریده و روی هم چینده تا خشک شود. سپس چوبها را به ارتفاع ۲٫۵ تا ۳ متر و عرض ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر به هم میچسبانیم و این کار را با چسب چوب و پیچ دستی انجام میدهیم تا قدرت چوب تا جایی که میشود گرفته شود که در آینده وقتی که درب ساخته شد و نصب شد دچار ترک خوردگی نشود (در قدیم ترک روی چوب نشانهی اصل بودن و زیبایی کار بود اما سلیقهی امروزی این ترکها را نمیپسندد). این چوبهای چسب خورده را به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز به صورت عمودی میگذاریم تا چسبهای بین چوبها کاملا خشک شود و به اصطلاح زور کار گرفته شود. از این روش میتوان برای ساخت درب لابی چوبی و دربهای داخلی کلاسیک و مدرن استفاده کرد.
پس از این مرحله دو لایه چوب راش به ضخامت ۲ میلیمتر، به دو طرف کار ماستیو شده پرس میشود و بقیه مراحل ساخت درب براساس طرح و اندازه دلخواه ساخته میشود.